Ethereum Koers

Ethereum is een open software platform gebaseerd op blockchain technologie die het mogelijk maakt digitale valuta in te zetten in decentrale toepassingen.

Ethereum Grafiek & Koersverloop

Ethereum Prijs

Ethereum Converter

Wat is Ethereum?

Ether is meer dan alleen digitale valuta. Het is namelijk een volledig programmeerbare transactiemiddel. Ethers kunnen ingezet worden wanneer u slimme contracten en applicaties wilt gebruiken.  Het ontvangen en verzenden van Ethers vindt plaats met behulp van een Ether wallet.

Wat is het verschil tussen Ethereum en Bitcoin?

Net als Bitcoin, is Ethereum gebaseerd op openbaar blockchain netwerk. Naast enkele belangrijke technische verschillen tussen de twee, is het belangrijkste onderscheid dat Bitcoin en Ethereum aanzienlijk verschillen in doel en capaciteit. Bitcoin heeft een specifieke toepassing van blockchain technologie, een peer-to-elektronisch cash-systeem dat online Bitcoin betalingen mogelijk maakt. Terwijl de Bitcoin blockchain wordt gebruikt om het eigendom van digitale valuta (bitcoins) volgen,  richt de blockchain van Ethereum zich op het uitvoeren van de programmacode van elke decentrale toepassing welke mogelijk is.